Skip to main content

Spoj bankarstva i umjetnosti

Raiffeisen GALERIJA

Spoj bankarstva i umjetnosti je već poznat koncept u svijetu, stoga smo prilikom konstruisanja zgrade Centrale Raiffeisen banke u Sarajevu jedan prostor predvidjeli kao izložbeni.

Raiffeisen GALERIJA

Projekat Raiffeisen GALERIJA implementiran je 2009. godine u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu (ALU), najstarijom obrazovnom institucijom ove vrste u BiH.

Svake godine, Raiffeisen banka i Akademija likovnih umjetnosti produžavaju zajedničku saradnju kroz potpisivanje Memoranduma o nastavku saradnje, a tom prilikom se organizuje i zajednička izložba najuspješnijih studentskih radova za tu godinu.

Također, Banka najbolje studente nagradi jednokratnim stipendijama, a nakon zajedničke izložbe, slijede samostalne izložbe studenata, kojih je do sada održano gotovo 50.

 

Zajedničke brošure studenata

O nama - 1

Izložba u Raiffeisen GALERIJI

Obzirom da je svaka izložba prodajnog karaktera, svi zainteresovani mogu pomoći mladim umjetnicima kupovinom njihovih umjetničkih djela.

Ono što nas posebno raduje, jeste činjenica da je javnost sve više svjesna ovog projekta, te je sporadična kupovina djela u prethodnim godinama, u posljednje vrijeme značajno porasla.

Svi zainteresovani izložbe mogu pogledati u zgradi Centrale, ulica Zmaja od Bosne bb u Sarajevu, u periodu od 08:00 do 16:00 sati.