Skip to main content

Apliciraj online za prekoračenje po tekućem računu: Prekoračenje po tekućem računu

Kupujte bezbrižno!

Osnovne informacije

Prekoračenje po tekućem računu predstavlja kreditni proizvod u vidu dodatnih sredstava  koja se nalaze na tekućem računu. 

Sredstva se mogu  koristiti u skladu sa potrebama, a do visine odobrenog prekoračenja i bez prethodne najave Banci. Mjesečna kamata se obračunava isključivo na iskorištena sredstva. 

Nije potrebno dokazivati namjenu korištenja sredstava po odobrenom prekoračenju. 

Svaki priliv sredstava na račun smanjuje iskorištenost odobrenog prekoračenja što znači da ponovo  možete koristiti ta sredstava. Ne postoji mjesečna obaveza vraćanja glavnice duga. 

Preduslov za odobrenje prekoračenja je da primate platu/penziju preko Raiffeisen banke. Iznos odobrenog prekoračenja se odobrava u visini 100% ili 200% od mjesečnih primanja. 

Prvo odobreno prekoračenja važi mjesec dana, svako naredno revidiranje odnosno ponovno odobrenje prekoračenja se vrši automatski svakih 6 mjeseci u skladu sa posljednjom uplatom plate, uključujući uplatu toplog obroka i prevoza/penzije.

Zašto Raiffeisen?

Postoji mnogo razloga zašto je Raiffeisen banka pravi partner za Vas. Ovo su glavne prednosti:

1. U sigurnim ste rukama

Raiffeisen banka je članica RBI grupacije – etablirane i višestruko nagrađivane bankarske grupacije u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

2. Iskoristite fleksibilne uslove otplate

Prilagodite broj rata za otplatu u skladu sa mogućnostima.

3. Mi smo Banka koju klijenti najviše preporučuju

S ponosom ističemo da smo Banka s najvećim brojem preporuka od strane klijenata u zemlji.