Skip to main content

Apliciraj online za prekoračenje po tekućem računu: Prekoračenje po tekućem računu

Kupujte bezbrižno!

Dizajn bez naslova - 1

Osnovne informacije

  • Prekoračenje po tekućem računu predstavlja kreditni proizvod u vidu dodatnih sredstava  koja se nalaze na tekućem računu. 
  • Sredstva se mogu  koristiti u skladu sa potrebama, a do visine odobrenog prekoračenja i bez prethodne najave Banci. Mjesečna kamata se obračunava isključivo na iskorištena sredstva. 
  • Nije potrebno dokazivati namjenu korištenja sredstava po odobrenom prekoračenju. 
  • Svaki priliv sredstava na račun smanjuje iskorištenost odobrenog prekoračenja što znači da ponovo  možete koristiti ta sredstava. Ne postoji mjesečna obaveza vraćanja glavnice duga. 
  • Preduslov za odobrenje prekoračenja je da primate platu/penziju preko Raiffeisen banke. Iznos odobrenog prekoračenja se odobrava u visini 100% ili 200% od mjesečnih primanja. 
  • Prvo odobreno prekoračenja važi mjesec dana, svako naredno revidiranje odnosno ponovno odobrenje prekoračenja se vrši automatski svakih 6 mjeseci u skladu sa posljednjom uplatom plate, uključujući uplatu toplog obroka i prevoza/penzije.

Zašto Raiffeisen?

Postoji mnogo razloga zašto je Raiffeisen banka pravi partner prilikom odabira kreditne kartice. Ovo su glavne prednosti:

U sigurnim ste rukama

Raiffeisen banka je članica RBI grupacije – etablirane i višestruko nagrađivane bankarske grupacije u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Iskoristite fleksibilne uslove otplate

Prilagodite broj rata za otplatu u skladu sa mogućnostima.

Mi smo Banka koju klijenti najviše preporučuju

S ponosom ističemo da smo Banka s najvećim brojem preporuka od strane klijenata u zemlji.