Skip to main content
kreditne kartice

RAIFFEISEN KREDITNE KARTICE: Učinite zajedničku radost mogućom

Aplicirajte i preuzmite Vašu Raiffeisen kreditnu karticu do 31.03.2024., napravite transakciju plaćanja roba ili usluga na POS terminalu od minimalno 50 KM do 15.04.2024. i ostvarite jednokratni povrat novca od 20 KM!

Povrat se odnosi samo na prvu transakciju i bit će izvršen na Vašu novu kreditnu karticu u roku do 30 dana od datuma nastanka transakcije. 

Odaberite karticu koja Vam najbolje odgovara

Postoji mnogo razloga zbog kojih je dobro imati kreditnu karticu, bilo da trebate keš ili kupovinu na rate. 

Aplicirajte online već danas!

Aplicirajte za karticu već sada i posjetite najbližu poslovnicu samo jednom i to prilikom preuzimanja kartice.

1) Popunite online zahtjev

I završite kompletan proces za samo 5 minuta

2) Posjetite najbližu poslovnicu

Potpišite ugovornu dokumentaciju i preuzmite karticu

3) Kartica je spremna za korištenje

Uživajte u kupovini uz jedinstvene pogodnosti

Najčešće postavljena pitanja

Ovdje možete pronaći odgovore na najčešće postavljena pitanja.

Za kreditnu karticu može aplicirati svako fizičko lice koje je državljanin BiH, kreditno sposobno, sa redovnim mjesečnim primanjima.

Ne, da biste realizovali kreditnu karticu nije obavezno da preusmjerite Vaša redovna mjesečna primanja u Raiffeisen banku. 

Nudimo Vam dodatni izvor finansiranja ali i mogućnost kupovine na rate putem najprihvaćenijih kreditnih kartica najpoznatijih svjetskih kartičnih organizacija VISA i Mastercard. Dodatno, imate mogućnost beskontaktnog plaćanja – Plati u pokretu! Brzo i sigurno za bilo koji iznos transakcije.

Kreditne kartice možete koristiti u BiH i inostranstvu za podizanje gotovine, te za plaćanje roba i usluga u prodavnicama ili online.

Spisak trgovaca kod kojih možete kupovati na rate bez obračuna kamate sa Mastercard Shopping karticom se nalazi na linku.

Također, prodajna mjesta trgovaca su označena sa prepoznatljivim stikerima Mastercard Shopping kartice.

Dodatne pogodnosti plaćanja na rate Mastercard Shopping karticom su:

- Besplatna SMS obavijest o izvršenoj transakciji

- Popust na sve proizvode/usluge iz asortimana trgovca bez obzira na to da li se isti već nalaze u akcijskoj prodaji kod trgovaca

- Produžena garancija za sve proizvode koji su plaćeni Mastercard Shopping karticom, bez obzira na to da li su kupljeni u BiH ili inostranstvu.

Dodatne pogodnosti plaćanjem VISA Magic / VISA Installment karticom su:

- Naknada štete u slučaju kvara ili krađe kupljene robe, vrijednosti preko 50 KM u zemlji ili inostranstvu, u periodu od 3 mjeseca od dana kupovine.

- Naknada štete do 250 KM po pojedinačnom štetnom događaju, a ukupno 500 KM u periodu od 12 mjeseci.

Minimalni iznos za uplatu se kreira u zavisnosti od vrste kreditne kartice, kao i potrošnje po istoj u prethodnom mjesecu. Do 20-tog u mjesecu klijenti su obavezni da izvrše uplatu minimalnog iznosa. 

Kod Mastercard Shopping kartice, minimalni iznos se određuje u zavisnosti na koji način ste obavili kupovinu. Ukoliko ste obavili kupovinu na rate i trgovcu komunicirali željeni broj mjesečnih rata, minimalan iznos za uplatu je iznos rate koji je dogovoren. Ako ste u prethodnom mjesecu izvršili plaćanje ili podizanje gotovine, minimalni iznos za uplatu je 3% od potrošenog iznosa. Ukoliko kartica nije u sklopu Paketa usluga, obavezno je plaćanje naknade za vođenje računa. 

Kod VISA Magic / VISA Installment kartice broj rata se dijeli prema utrošenom iznosu, bilo da plaćate karticom ili podižete gotovinu na bankomatu.  U nastavku tabela:

Iznos transakcijeBroj mjesečnih rata
50,01 - 200 KM6
200,01 - 500 KM12
500,01 - 1.000 KM24
1.000,01 - 5.000 KM36

Više informacija o naknadama za kreditne kartice možete pronaći u Tarifama naknada i Pregledu kamatnih stopa

Izmiriti obaveze po kreditnim karticama možete na nekoliko načina putem digitalnih servisa:

- Raiffeisen Mobilno Bankarstvo  

- Raiffeisen Internet bankarstvo 

- Bankarstvo na Viberu 

Također, uplatu novca možete izvršiti na CASH POINT bankomatima. 

Isplata gotovine bez naknade je moguća samo za VISA Magic / VISA Installment karticu na Raiffeisen bankomatima u BiH.

Ukoliko podižete gotovinu sa kreditnih kartica na bankomatima drugih Banaka, potrebno je pogledati Tarife naknada.

Pored redovnih benefita, Banka u saradnji s kartičnim organizacijama često priprema i dodatne pogodnosti kao što su popusti za plaćanje u određenim prodavnicama ili kod internet trgovaca i slično. 

Dodatnom kreditnom karticom omogućavate drugoj osobi korištenje odobrenog limita po računu Vaše kreditne kartice. Izrada kartice za željenog dodatnog imaoca je besplatna.

Raiffeisen banka izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe od svake transakcije plaćanja koju klijent obavi Mastercard Shopping karticom koja na sebi ima oznaku MC World. Za svaku transakciju plaćanja izvršenu ovom karticom banka izdvaja 10 feninga u dobrotvorne svrhe. To naprimjer znači da će za 1000 obavljenih transakcija ovom karticom, Banka donirati 100 KM u dobrotvorne svrhe. Na ovaj način i klijenti indirektno pomažu radi tri udruženja koje Banka kontinuirano podržava na različite načine, a čiji su korisnici djeca i osobe s posebnim potrebama: Srce za djecu koja boluju od raka; SUMERO i SOS Dječija sela u Sarajevu.

MASTERCARD SHOPPING KARTICA

MASTERCARD SHOPPING KARTICA

Kupovina na rate bez kamata u prodavnicama koje imaju potpisan Ugovor sa Bankom

  • Kupovina na rate do 24 mjeseca
  • Beskontaktno plaćanje 
  • Odabir rata prema želji
  • Produžena garancija za kupljeni uređaj 12 mjeseci
  • SMS obavijest o obavljenoj kupovini

 

Mastercard Shopping kartica

Mastercard Shopping kartica Uz ovu međunarodno prihvaćenu kreditnu karticu možete plaćati na rate BEZ kamata i naknada na skoro 3.000 prodajnih mjesta. Vaše plaćanje možete dogovoriti na maksimalno 24 rate, te uz minimalan iznos transakcije od 100 KM.

Spisak trgovaca kod kojih možete ostvariti popuste i/ili plaćati na rate možete preuzeti na ovom linku.

Raiffeisen banka izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe od svake transakcije plaćanja koju klijent obavi Mastercard Shopping karticom koja na sebi ima oznaku MC World.Za svaku transakciju plaćanja izvršenu ovom karticom banka izdvaja 10 feninga u dobrotvorne svrhe. To naprimjer znači da će za 1000 obavljenih transakcija ovom karticom, banka donirati 100 KM u dobrotvorne svrhe. Na ovaj način i klijenti indirektno pomažu radi tri udruženja koje Banka kontinuirano podržava na različite načine,a čiji su korisnici djeca i osobe s posebnim potrebama: Srce za djecu koja boluju od raka; SUMERO i SOS Dječija sela u Sarajevu.

Reciklirane kartice

U skladu sa svojom strategijom održivosti Banka na različite načine doprinosi zdravijoj planeti i zaštiti okoliša. Naše nove, reciklirane kartice su izrađene od 85% recikliranog PVCa, što znači direktno smanjenje stvaranja novog otpada te očuvanje energije. Odaberite nas za svog partnera, postanite dio priče o održivosti i dajte svoj ekološki doprinos svijetu.

VISA MAGIC/ VISA INSTALLMENT KARTICA

VISA MAGIC/ VISA INSTALLMENT KARTICA

Kupovina roba i usluga na rate u zemlji, inostranstvu i na internetu

  • Kupovina na rate do 36 mjeseci u zavisnosti od potrošenog iznosa
  • Beskontaktno plaćanje
  • Keš kredit na bankomatima u zemlji i inostranstvu do 36 rata
  • Naknada štete u slučaju kvara ili krađe kupljene robe u periodu od 3 mjeseca od dana kupovine

VISA Magic/VISA Installment kartica

Kartica koja Vam omogućava podizanje gotovine na bankomatima u zemlji i inostranstvu do 36 rata, pri čemu je podizanje gotovine na Raiffeisen bankomatima u BiH BEZ naknade.

Prednosti

Mogućnost plaćanja roba i usluga u zemlji i inostranstvu uz otplatu do 36 rata.

Možete plaćati na rate i prilikom kupovine putem interneta.Za transakcije plaćanja roba i usluga do 50 KM nudimo Vam opciju beskamatnog kreditiranja.
Vaša kupovina ima i dodatnu vrijednost.

Naknada štete u slučaju kvara ili krađe kupljene robe, vrijednosti preko 50 KM u zemlji ili svijetu, u periodu od 3 mjeseca od dana kupovine.Naknada štete od 250 KM po pojedinačnom štetnom događaju, a ukupno 500 KM u periodu od 12 mjeseci.

3D Secure usluga

3D Secure je besplatna usluga koju Vam obezbjeđuje Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina u cilju povećanja Vaše bezbjednosti prilikom plaćanja Vašom karticom na internetu, kod trgovaca koji su uključeni u Mastercard SecureCode i/ili Verified by Visa program. 3D Secure usluga Vam pruža dodatnu zaštitu od neovlaštenog korištenja Vaše kartice tokom internet transakcije.

Reciklirane kartice

U skladu sa svojom strategijom održivosti Banka na različite načine doprinosi zdravijoj planeti i zaštiti okoliša. Naše nove, reciklirane kartice su izrađene od 85% recikliranog PVCa, što znači direktno smanjenje stvaranja novog otpada te očuvanje energije. Odaberite nas za svog partnera, postanite dio priče o održivosti i dajte svoj ekološki doprinos svijetu.