Skip to main content

Publikacije

Arhivu publikacija i analiza odabirete po željenoj vrsti izvještaja i datuma kada je izdana.

Ad-hoc dnevni izvještaj na BHS jezicima koji sadrži kratak osvrt (Info Spot) ili detaljniju analizu (Special) izuzetno važnog događaja koji se odnosi na ekonomiju BiH, bankarsko tržište ili tržište kapitala, a za koji procijenimo da bi mogao imati dalekosežne pozitivne ili negative posljedice.

Mjesečni osvrt na sva relevantna dešavanja u zemlji u domenu političkog i makroekonomskog okruženja te pružanje detaljnog uvida u sve najznačajnije ekonomske trendove i indikatore, uključujući osvrt na bankarski sektor i na tržište kapitala. Za razliku od izvještaja koji smo Vam do sada dostavljali, novi mjesečni izvještaj će biti mnogo detaljniji i bit će publikovan u PDF formatu. Monthly Economic Report će biti proširen objavljivanjem kvartalnih podataka za ključne ekonomske indikatore u zemlji kako bismo Vam obezbijedili što kvalitetniju analizu i interpretaciju ekonomskih kretanja u zemlji. Izvještaj će biti objavljivan na engleskom jeziku tokom posljednje sedmice u mjesecu.

Detaljna godišnja analiza razvoja ključnih indikatora bh. bankarskog sektora uz analizu rasta i tržišnog učešća ključnih tržišnih učesnika, analizu rizika i potencijala na tržištu, te prognozu rasta sektora za period od tri godine. Banking Sector Report ćemo Vam dostavljati nakon objavljivanja godišnjih izvještaja banaka za prethodnu godinu (obično tokom drugog kvartala tekuće godine), a bit će publikovan na BHS jezicima.

Pregled ključnih bh. Ekonomskih pokazatelja prikazan za period od deset godina, zajedno sa prognozama za naredne tri godine. Ažuriranje tabele se radi na mjesečnoj osnovi, na engelskom jeziku jeziku. Sažetak naših publikacija možete pogledati odabirom željenog datuma u tabelama u nastavku. Primanje cjelovitih publikacija putem maila je moguće nakon registracije.

Kontaktirajte nas

investicijsko.bankarstvo@raiffeisengroup.ba

Ivona Zametica

E-mail: ivona.zametica@raiffeisengroup.ba
Tel.: +387 33 287 784

Asja Grđo

E-mail: asja.grdjo@raiffeisengroup.ba
Tel.: +387 33 287 645