5 recepata za novogodišnje kolačiće koje želite isprobati
Šta bi Nova godina bila bez mirisa svježe pečenih kolačića? Od medenjaka do Radetzky kolačića ili Amaretto savijača – postoji mnogo dobrih recepata. Sretno sa pripremom!
Radetzky kolačići
Ukoliko volite čokoladu, lješnjake i želite istinski okus tradicionalne bečke pekarske kulture, ovi će vam se kolačići svidjeti.
Potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 210 g brašna
- 50 g šećera
- 140 g mljevenih prženih lješnjaka
- 50 g rendane čokolade
- 150g maslaca
- malo bjelanjka ili vode
- 100-200 g čokolade
- 1 šoljica mlijeka za glazuru
Priprema:
Pomiješajte sastojke za tijesto. Ako je tijesto presuho dodajte malo bjelanjka ili vode. Ohladite u hladnjaku pola sata. Nakon što se ohladi, oblikujte male kuglice (cca. 3-4 cm u promjeru). Peći u zagrijanoj pećnici na cca. 160°C u plehu za pečenje (temperatura može varirati ovisno o pećnici).
Za čokoladnu glazuru otopite čokoladu na vodenoj pari. Mliječna čokolada također može poslužiti. Po potrebi dodajte malo mlijeka.
Uživajte u Radetzky kolačićima!
Kućica od medenjaka
Medenjaci se lako pripremaju, a vrlo su pogodni i za pečenje s djecom – isprobali smo i sami. A ako želite biti posebno kreativni, možete se odmah posvetiti pravljenju Kućice od medenjaka.
Veganski kolačići sa cimetom u obliku zvijezda
Sa ovom biljnom verzijom novogodišnjeg kolača, svako može uživati u slatkim i orašastim zvjezdicama od cimeta.
Medenjaci
Šta miriše bolje od domaćih medenjaka i više podsjeća na Novu godinu? Ni jedna novogodišnja proslava nije potpuna bez ovog kolačića.
Amaretto rolice
Za sve ljubitelje badema i marcipana, ova poslastica će biti savršen izbor.