Skip to main content
Cookies

5 recepata za novogodišnje kolačiće koje želite isprobati

Šta bi Nova godina bila bez mirisa svježe pečenih kolačića? Od medenjaka do Radetzky kolačića ili Amaretto savijača – postoji mnogo dobrih recepata. Sretno sa pripremom!

Radetzky kolačići

Ukoliko volite čokoladu, lješnjake i želite istinski okus tradicionalne bečke pekarske kulture, ovi će vam se kolačići svidjeti.

Potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 210 g brašna
  • 50 g šećera
  • 140 g mljevenih prženih lješnjaka
  • 50 g rendane čokolade
  • 150g maslaca
  • malo bjelanjka ili vode
  • 100-200 g čokolade
  • 1 šoljica mlijeka za glazuru

Priprema:

Pomiješajte sastojke za tijesto. Ako je tijesto presuho dodajte malo bjelanjka ili vode. Ohladite u hladnjaku pola sata. Nakon što se ohladi, oblikujte male kuglice (cca. 3-4 cm u promjeru). Peći u zagrijanoj pećnici na cca. 160°C u plehu za pečenje (temperatura može varirati ovisno o pećnici).

Za čokoladnu glazuru otopite čokoladu na vodenoj pari. Mliječna čokolada također može poslužiti. Po potrebi dodajte malo mlijeka. 

Uživajte u Radetzky kolačićima!

Kućica od medenjaka

Medenjaci se lako pripremaju, a vrlo su pogodni i za pečenje s djecom – isprobali smo i sami. A ako želite biti posebno kreativni, možete se odmah posvetiti pravljenju Kućice od medenjaka.

Veganski kolačići sa cimetom u obliku zvijezda

Sa ovom biljnom verzijom novogodišnjeg kolača, svako može uživati ​​u slatkim i orašastim zvjezdicama od cimeta. 

Medenjaci

Šta miriše bolje od domaćih medenjaka i više podsjeća na Novu godinu? Ni jedna novogodišnja proslava nije potpuna bez ovog kolačića.

Amaretto rolice

Za sve ljubitelje badema i marcipana, ova poslastica će biti savršen izbor.